Pia Hasselberg

Här har ni mig. Jag kommer ursprungligen från hjärtat av Dalarna, Mora. Men har redan spenderat halva mitt liv på västkusten.

Kärleken till att göra smycken kom lite oväntat för några år sedan efter att ha jobbat med animation i flera år.

Jag saknade att skapa med händerna, och när jag av en slump testade på att göra örhängen blev jag fast.

Konst att använda och bära med sig bland folk?! Det svindlar av blotta tanken.

Att bära mina örhängen innebär att man ibland får frågor och personer börjar dela med sig av sina egna tankar. Jag insåg hur viktigt det kan vara att belysa svåra och känsliga ämnen, men på ett lättillgängligt sätt.

Kontakta mig

Kroppens inre och yttre inspirerar mig

Jag skapar handgjorda mässingssmycken som hyllar kvinnokroppens styrkor och konstigheter. Mina smycken är också en påminnelse om att vi inte är ensamma i vår kamp mot psykisk ohälsa och ensamhet.

  • Hantverk

    Alla mina skapelser är gjorda för hand, ett och ett, med min såg och pelarborr. Mina skisser hamnar direkt på plåten, och varje smycke är helt unikt. Det är så jag vill ha det.

  • Utanför Göteborg

    Detta är utsikten från min verkstad. Jag trivs bra i lugnet där jag kan samla inspiration. Ibland tar jag en promenad för att hitta tillbaka till mig själv.

  • Min vision

    Jag tror att smycken kan vara så mycket mer än bara en accessoar. De kan vara ett sätt att uttrycka sig, att läka och att skapa en känsla av gemenskap.