Vanliga frågor och svar

FAQ

Varför mässing?

Jag tycker om mässig för att det är en hård metall som gör det möjligt att såga fina detaljer. Dessutom är det en bra metall ur ett miljö- och hållbarhetsperspektiv.

Mässing är en legering av koppar och zink vilket gör den naturligt stark och tålig. Jag tycker det är viktigt att mina verk tål vardagligt slitage och inte blir repigt så lätt.

Men men det sagt vill jag ändå belysa vikten av att ta hand om sina örhängen, bokmärken och ljusstakar. Se dem som unika konstverk- det gör jag.

Kan jag köpa dina grejer i en fysisk butik?

För närvarande finns mina smycken endast tillgängliga här på min webbsida.

Jag är dock öppen för att hitta återförsäljare och sprida min konst till fler platser. Om du känner till någon butik som du tror skulle vara intresserad av att sälja mina verk, skulle jag vara tacksam om du delade den informationen med mig. Jag värdesätter allt stöd och ser fram emot att nå ut till fler människor med mina verk i framtiden.

Jag driver en butik, hur gör jag för att bli återförsäljare av dina produkter?

Va fint att du är intresserad av att sälja mina verk! Hör av dig till mig i formuläret och berätta mer!

Hur kan jag putsa upp mässing?

Mässing, brons och andra metaller oxiderar med tiden, det är naturligt.

I varje beställning skickar jag med en putsduk som du kan använda. Då och då brukar jag även använda en blandning av citronsaft och bakpulver för att gnugga det rent med en gammal tandborse eller liknande.

Mässing gillar inte att följa med in i duschen eller badet, så ta av innan.

Även om jag använder hållbara och slitstarka material vill jag betona vikten av att ta väl hand om dina smycken och bokmärken och betrakta dem som konstverk.

Om ditt smycke av misstag farit illa och citronsaft inte hjälper för att pusta, kan man gnugga bort oxideringen som bildas på ytan med lite stålull. OBS - undvik att gnugga på eventuell emaljfärg med stålull.

Kan man beställa en egen design från dig?

Nej, jag tar inte emot beställningar eftersom varje verk jag skapar betraktas som ett unikt konstverk.

Jag tror på att låta min kreativitet flöda fritt och skapa smycken som är autentiska och från min knäppa hjärna. Varje stycke är en egen utforskning av konstnärlighet, och jag föredrar att låta varje verk vara en spontan reflektion av min skapande process. Tack för ditt intresse!

Vad händer om mitt paket försvinner under leverans?

Jag hoppas verkligen att detta inte händer! Alla mina varor skickas spårbart, så jag hoppas att varan går att hitta! Men jag hoppas och tror att du förstår jag inte längre har kontroll över paketet när det väl har skickats, och jag kan tyvärr inte ge dig en återbetalning för artiklar som försvinner under transporten. Om detta händer rekommenderar jag att du lämnar in en klagomål till fraktbolaget.

Har du F-skattsedel?

Ja, det har jag.

Är dina smycken nickelfria?

Alla mina smycken, följer EU:s regler för nickelsäkerhet. Jag använder material som sterling silver och mässing, vilka är nickelfria. Själva hänget är guldplatinerad silver.

Har du en annan fråga?

Om du har någon annan fråga än de ovan är du sälvklart välkommen att kontakta mig. Eller om du vill berätta något kul så går det också bra.
Enklast är via detta formulär, annars hittar du mig på instagram som @piwabrass

Kontaktformulär